Jacqueline Tijdink

Therapeutisch en gespecialiseerd reflexoloog

Pijn , stress, slaapproblemen, …?

Reflexologie kan u ontlasten door  te werken op de reflexzones.

Cabinet réflexologie Jacqueline Tijdink

Wat is reflexologie?

Reflexologie

De reflexologie gaat uit van het beginsel dat het gehele lichaam in het klein op de voeten, handen enz. wordt weergegeven. Refexzones zijn gebieden die zijn verbonden met een ander deel van het lichaam, een klier of een orgaan. Een specifieke aanraking die op deze gebieden wordt toegepast helpt spanningsvelden localiseren, het evenwicht en de harmonie te herstellen en het zelfhelende vermogen te stimuleren.

Ontspanning

De reflexologie stimuleert de vrije doorstroming van de levensenergie in het gehele lichaam. Dit is de basis van onze gezondheid. Het belangrijkste doel van de reflexologie is het lichaam vrij te maken van blokkades en allerlei vormen van spanningen zodat de organen hun vitaliteit weer terugvinden. De reflexologie biedt een werkelijke bron van welzijn en diepe ontspanning en laadt u tegelijkertijd op met een nieuwe energie.

Over mij

Passie

Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Opleiding

Praktiserend sinds januari 2011 van voeten-, handen- en hoofd reflexologie, professioneel en gespecialisserd gediplomeerd aan de "Académie du bien-être Nicole Ortmann" in Angleur (Luik). Deze opleiding bestaat uit drie niveaus en beantwoord aan de Europese criteria. Lid van de beroepsvereniging FEBEREF Fédération belge de réflexologie.

Waarom reflexologie?

De reflexologiebehandeling en het beleven van het loslaten en alles laten zijn zoals het is geven een werkelijk gevoel van vrede en blijheid, een ondersteuning en inspirerende bron voor het versterken van het zelfvertrouwen. De aanraking is een subtiel communicatiemiddel. Dit rustgevende en persoonlijke contact werkt anders dan praten en doet geen beroep op je mentale vermogens. Met reflexologie geef ik graag persoonlijke aandacht door een moment van volledige ontspanning te bieden.

De verschillende aangeboden soorten reflexologie

Een werkelijke bron van welzijn

Een reflexologiebehandeling beperkt zich niet tot de symptomen, maar zij heeft invloed op de persoon in zijn geheel (zowel fysiek, mentaal als energetisch). Reflexologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan uw gezondheid. Zij stimuleert de bloed-,  lymfe-, zenuw- en energie doorstroming. Ze versterkt de natuurlijke bronnen van het organisme en brengt een diepe ontspanning, stimuleert de afvoer van gifstoffen, brengt de functies van het lichaam weer in evenwicht en helpt bij het op gang brengen van het zelfgenezend vermogen. 

De reflexologie is een uitstekende aanvullende methode, die niet tot doel heeft een medische diagnose te stellen of een medische behandeling te veranderen of te vervangen.

Ze vervangt in geen geval een medische behandeling maar is zeer geschikt als aanvulling hierop.

Zij kan onder andere hoofdpijn, darm/spijsverteringsproblemen, stress, slaapproblemen verlichten en kan ook preventief gebruikt worden om de weerstand te versterken. 

De belangrijkste effecten van reflexologie : 

Brengt diepe ontspanning en helpt spanningen los te laten

Stimuleert de afvoer van afvalstoffen

Brengt de functies van het lichaam en de klieren weer in evenwicht

Maakt een zacht en gemakkelijk te accepteren kontakt mogelijk

Versterkt de immuniteit en verhoogt het zelfgenezend vermogen

Kan pijnverlichtend werken

Stimuleert de bloeds- en lymfe circulatie

Vooral uw welzijn!

Bent u geïnteresseerd in reflexologie?
Heeft u vragen?
Ik bespreek het graag met u.

Logo court

Sociale netwerken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door mij te volgen op Facebook