Jacqueline Tijdink

Praktiserend reflexoloog

Over mij

Praktiserend reflexoloog voor voeten, handen en hoofd sinds januari 2011, professioneel en gespecialiseerd gediplomeerd aan de “Académie du bien-être Nicole Ortmann” in Angleur (Luik). Deze opleiding bestaat uit drie niveaus en beantwoord aan de Europese criteria.

Lid van de beroepsvereniging FEBEREF Fédération belge de réflexologie 

 Ik heb gekozen voor reflexologie omdat ik heb ervaren dat de aanraking een subtiel communicatiemiddel is.  Het contact via aanraking is persoonlijk en rustgevend. Anders dan met praten doet het geen beroep op je mentale vermogens.  De reflexologie beoogt eventueel geblokkeerde energie weer op gang te laten komen zodat zij vrij kan stromen (circuleren) en het zelfhelende vermogen gestimuleerd wordt.
Met reflexologie wil ik graag persoonlijke aandacht geven door het aanbieden van een moment van volledige ontspanning. De reflexologiebehandeling en het beleven van het loslaten en alles laten zijn zoals het is geven een werkelijk gevoel van vrede en blijheid. Een ondersteuning en inspirerende bron voor het versterken van het zelfvertrouwen

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik deed Kriya yoga en at vegetarisch. Ik studeerde rechten aan de universiteit in Nijmegen, en werkte na mijn afstuderen als jurist op de rechtsbijstandafdeling voor letselschade. Door mijn huwelijk woon ik nu inmiddels meer dan twintig jaar in de Belgische Ardennen in Grand-Halleux. Doordat ik  fibromyalgie kreeg, kwam ik in aanraking met de reguliere en met de de complementaire geneeswijzen en therapieën zoals : acupunctuur, hypnose, yoga, familieopstellingen, fytotherapie, feng shui. Ik volgde cursussen aura en chakra healing + Bach bloesems, mindfulness, Reiki en GBI (Genezing van innerlijke blessures).

Hierna heb ik de opleiding reflexologie gevolgd. Daarbij horen ook modules voedingsleer, enneagram, meridianen, aromatherapie, anatomie. Dit heb ik uitgebreid met metamorfosetechniek en kleurenparfums 

Logo court

Sociale netwerken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door mij te volgen op Facebook